Zonnepanelen                                            

Met Constructies  voor montage op schuine en platte daken als ook op bedrijfshallen, kantoor en winkelpanden etc. maar in het bijzonder voor kleine en grote solarparken in het landschap.

Componenten

  

Bij de samenstelling van de constructies is rekening gehouden met o.a.:

  • Voldoende koelruimte onder de zonnepanelen ten gunste van de opbrengst;
  • Voldoende ruimte onder de zonnepanelen om in een later stadium watercompartimenten te kunnen monteren voor b.v. uw warmwaterboiler;
  • Het achteraf kunnen plaatsen van optimizers onder de panelen ten gunste van een hogere energie opbrengst;
  • Het op een eenvoudige wijze de schuinstand van de panelen aanpassen;
  • De hoogste zijde van een zonnepaneel is in hoogte verstelbaar;
  • Het gewicht veroorzaakt door de constructie met panelen, vermeerderd met momenten van windkracht en/of sneeuw/ijs laten wij op platte daken wegvloeien via zogenaamde ponsbelastingen van elk 900 cm2 met een contactoppervlakte van 400 cm2. Dit kan zo nodig tegen geringe meerkosten vergroot worden 900 cm2. 
    Per paneelgrootte is dit 2x900 cm2. Deze pons is tevens beschermd met 10 mm dik granulaat ter bescherming van de dakbedekking.

 

Enkele componenten:

 

Basisuitvoering van het type Excellent en van het type Excellent-Economic.
Zwart is een weerbestendige, niet-geleidende kunststof.
De bovenplaat is met een RVS-scharnier verbonden met het zwarte middenblok.
Het geheel wordt aan de onderkant in een aluminium buis geschoven en geborgd.

Bij de Excellent uitvoering worden de panelen strak tegen elkaar gelegd en aan de onderflens van het paneel vastgezet met hiervoor speciaal ontworpen RVS gevormde paneelklemmen.

 

De bovenplaat is voorzien van bevestigingsmogelijkheden voor traditioneel toegepaste systeemprofielen waar zonnepanelen op worden gemonteerd.
Deze zonnepanelen kunnen niet tegen elkaar gelegd worden. De panelen worden van bovenaf m.b.v. een klembeugel aan het systeemprofiel geklemd.

 

 

 

Deze uitvoering is ook bedoeld voor opstellingen op platte daken, op sokkels of op staalconstructies. De kunststof bovenplaat is hier vervangen door een RVS bevestiging en opvangplaat voor de zonnepanelen.

 

De zonnepanelen worden hierop het laagste punt in het systeem geschoven en door de in hoogte verstelbare opvangbeugels ingeklemd. Door de scharnierwerking kunnen de panelen omhoog gedraaid worden voor een goede toegang tot de elektrische bekabeling. Ook wordt het hierdoor eenvoudig om optimizers, watercompartimenten, etc. eenvoudig te kunnen plaatsen.

 

 

Per project voor een installatie in de tuin of landschap waar geen harde vloer of betonnen bielzen aanwezig zijn wordt door ons bepaald hoever de aluminium staanders in de bodem worden gedreven .

 

Nog meer weten ?  Laat het ons weten.